Shardlow Grange

EXECUTIVE HOME COMPLETE REFURBISHMENT
18 MONTH PROJECT
NEW SWIMMING POOL
LARGE EXTENSION
FULL M&E SERVICES

BALCONY ROOF SPACE
BI-FOLDING DOOR SYSTEM
LED LIGHTING
POOL LIGHTING
NEW ROOF
ALUMINIUM WINDOWS

Welbeck Estate

Project Client: Private ClientProject

Class: Large ProjectProject

Time Frame: 12 MonthsProject

Goals: Complete the project for Welbeck Estates for them to rent out.

A traditional conversion to comply with BREEAM regulations. Six commercial units were created out of one Victorian barn which was disused and run down it included complete new floors with insulation, new walls. Strip off slate roof and make good to rotten timbers and replace wall plates. Cast iron valleys and re-slate with new slates. New electrics to each unit with commercial heating. New kitchens and new automatic up and over doors. Aluminum frames to windows and solid metal doors. Cladding to the front in black supplied by Kingspan. Internally all walls were white rock to provide a clean environment for food hygiene. New drains and man holes to the external of the building together with new ground make up with infill of new stone and tarmac to create parking. There was also demolition work involved with regards to other sheds on the site. Outside lighting. Also to comply with heritage and conservation legislation and all to meet BREEAM with a very good rating pass mark.

Kings Croft

Project Client: Private Client
Project Class: Medium Project
Project Time Frame: 8 Months

The tender was for a two-storey luxury home; in a traditional design with a contemporary twist. The challenge here was to extend a bungalow and to exchange floor space for vaulted ceilings creating volume of space, combined with luxury design features. We had to work in close liaison with the architect to ensure that his exciting plans became a reality.

The twist endorsed by the client was that although it is a two-storey house, it doesn’t actually have two full floors. The twin gables, both fully glazed from floor level to roofline, have five metre high ceilings with velux windows, providing an opulent although church-like setting for the open-plan kitchen, living room, and master bedroom suite. it was an excellent opportunity for us to be involved in this project to create a building outside of the traditional design for housing, the project was finished on time and to a very high standard.

A large extension

Project Client: Private Client
Project Class: Medium Project
Project Time Frame: 6 Months
A large extension for a community centre in South Normanton. The extension was wrapped around the existing centre to double its floor capacity. A new commercial kitchen was installed as well as a reception area, WCs and washrooms, two main halls and small function rooms. Landscaping, tarmacing, and painting to finish.

New Morrisons Local

Project Client: Private Client
Class: Large Project Project
Time Frame: 21 weeks Project
Goals: Complete the project before Morrison’s financial year end. A commercial project to design and build a 35002ft commercial unit for Morrison’s. The site was an existing pub and car parking which needed demolishing and removing from the ground, contamination was an issue and the ground had to be disposed and re-made in the correct manner. This 35002ft building was built with a steel frame, featured stone work with decorative bricks with brick pillars and parapet walling to camouflage the pitch roof. Kingspan product was used on the roofs, new services were brought onto the site together with new drainage, landscaping and tarmacing for the new car park.

Slice of India


Project Client: Private Client
Project Class: Medium Project
Project Time Frame: 6 Months
An exciting development to convert a former nightclub into a bespoke Indian restaurant, including laying of a new floating floor (10,000ft), alterations to the beams and vaulted ceilings, new services, a commercial kitchen, new WCs and washrooms, storage areas, cold room, and large car park, main entrance and paved walkway.

Unique modern extension

Project Client: Private Client
Project Class: Small Project
Project Time Frame: 6 Months
A unique modern extension to an existing dormer bungalow in West Bridgford. Comprising of French Oak floors, doors, bi-fold doors, skirting, architrave, bathroom panels, cladding and decking. As well as specialist slate fire hearth and slate walkway in front of the property. A challenging design which required us to finish the project external/internals to a very high and unique specification.

Brand new design and build of a church in London over three floors

Project Client: Church Board
Project Class: Large Project
Project Time Frame: 12 Months
A brand new design and build of a Church in London over three floors. Included in the project was a new community hall, dance studio, recording studio, adult learning centre, day care centre and nursery. Main hall with baptism tank and balcony, a Mono draught incorporated in the roof for ventilation, high spec electrical and mechanical installation, air conditioning and eco-friendly systems, a lift, outside car park, and retaining walls.

St Johns College

 

Project Client: St Johns College
Project Class: Small Project
Project Time Frame: 8 weeks
The tender consisted of refurbishing a block of 10 student living spaces to create access for disabled students. The inside had to be demolished and new layouts designed and built. A ramp and canopy were created to allow access for disabled users and certain rooms were made bigger with DDA compliant fixtures and fittings to allow the students to move around the living space easily. En-Suites had to be created for the users, with new drainage running through the existing concrete floor, with new manholes and drainage works outside to accommodate the extra waste. A new kitchen with motorised desktop, energy saving lighting system and a new fuse board had to be installed, as well as new joinery works (purpose built cabinets and wardrobes) and finishes throughout.

Kelvin Grove Medical Centre

 

Project Client: Kelvin Grove Medical Centre
Project Class: Large Project
Project Time Frame: 7 months
A large extension (half the size of the existing medical centre) located in Heanor, Derbyshire. The ground floor was designed as a large underground car park for the staff and patients, with the first floor having a large reception area, waiting room, new Doctors’ surgeries, Nurses rooms, WCs, washrooms and a cleaning room for surgical operations.